Reklama

Moskole i sałatki owocowe. Warsztaty kulinarne w Szówsku

58 osób uczestniczyło w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Koło Gospodyń Wiejskich przy Domy Kultury w Szówsku i Szkołę Podstawową w Szówsku.

Warsztaty zorganizowane zostały we wtorek, 19 listopada przez członków Koła Gospodyń Wiejskich przy Domu Kultury w Szówsku, którego przewodniczącą jest Barbara Działo, we współpracy z dyrektor Szkoły Podstawowej w Szówsku Joanną Czyż. W czasie warsztatów zdrowej żywności przygotowywano sałatki owocowe. Inną potrawą, którą przyrządzano były podhalańskie „moskole” - placki ziemniaczane po góralsku.

Szkolenie prowadziły zastępca przewodniczącej KGW Marzena Cieliczka wraz z członkami koła Krystyną Kapuśniak i Adamem Działo. Uczestnicy nie tylko mogli zapoznać się z przepisem, ale również skosztować i zabrać wypiek ze sobą. Dla wszystkich uczestników przygotowano też gofry.

Warsztaty przeprowadzone były w trzech grupach, ogółem wzięło w nich udział 58 osób. KGW dziękuje za pomoc nauczycielom, którzy byli zaangażowani w organizację wadztatów. Byli to: Renata Bajdak-Buła, Agnieszka Kolasińska, Stanisława Hanejko oraz Janusz Mach. Podziękowania kierowane są również stronę Małgorzaty Machnickiej, instruktorki Domu Kultury w Szówsku za pomoc w realizacji warsztatów.

Aktualizacja: 22/11/2024 13:40
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo EkspresJaroslawski.pl




Reklama
Wróć do