
Całe podium I Olimpiady Wiedzy o Technologii Żywności zajęły niedawne uczennice, a obecnie absolwentki technikum technologii żywności z Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu.
Organizatorem zawodów branżowych dla uczniów klas maturalnych technikum były Studenckie Koła Naukowe (Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności oraz Technologów Żywności) działające na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. I miejsce zajęła Paulina Kulikowska, II miejsce - Patrycja Kusy, a III miejsce - Gabriela Leśniowska - III miejsce. Tytuł laureata olimpiady zdobyła Julia Mazur.
Sukces w olimpiadzie daje prawo do rozpoczęcia studiów w roku akademickim 2021/2022 poza procesem rekrutacyjnym na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka lub innym na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
jk
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie