
Dzięki współpracy Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu ze spółką „Sokołów” S.A. udało się gruntownie wyremontować jedną z sal lekcyjnych i utworzyć w niej nowoczesną multimedialną klasopracownię technologii żywności. Podczas uroczystego otwarcia pracowni została podpisana umowa partnerska pomiędzy spółką a szkołą, na mocy której zakłady mięsne objęły patronatem klasę o kierunku wędliniarz.
Od wczoraj uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu mogą korzystać z nowej klasopracowni. W obecności społeczności szkolnej uroczystego przecięcia wstęgi i otwarcia sali dydaktycznej dokonali: dyrektor szkoły Dorota Wierzbińska-Dubaj, Lucyna Paulo, naczelnik Wydziału Edukacji i Spraw Społecznych Starostwa Powiatowego w Jarosławiu oraz Leszek Wybraniec, dyrektor „Sokołów" S.A. Oddział w Jarosławiu.
Nowa klasa została wyremontowana i wyposażona w sprzęt multimedialny dzięki sporemu dofinansowaniu ze strony jarosławskiego zakładu przetwórstwa mięsnego „Sokołów S.A. Podczas adaptacji pomieszczenia wymieniono posadzkę, odmalowano ściany, ale przede wszystkim wyposażono salę w nowe krzesła, ławki oraz środki przekazu wzajemnie się uzupełniające, jak rzutnik czy wizualizer, które bez wątpienia okażą się przydatne w zdobywaniu wiedzy i umiejętności przez uczniów specjalności technik technologii żywności. Aby w pełni przedstawić możliwości nowej sali przeprowadzona została lekcja pokazowa, podczas której wykorzystane zostały nowe pomoce dydaktyczne. W dalszej części zostało podpisane pomiędzy szkołą a zakładem „Sokołów” S.A. porozumienie o objęciu patronatem i współpracy w zakresie kształcenia młodzieży na kierunkach przetwórstwa mięsnego. Swoje podpisy na dokumencie złożyli dyrektor szkoły Dorota Wierzbińska-Dubaj oraz dyrektor jarosławskiego oddziału „Sokołów” S.A. Leszek Wybraniec.
k.
fot. Łukasz Wolańczyk
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie