Reklama

Posiłek dla diabetyka.

10/10/2017 10:05

Przygotowanie posiłków dla osób chorych na cukrzycę było tematem warsztatów prowadzonych przez Małgorzatę Ziębę. Uczestniczyła w nich grupa 50 osób.

To kolejna odsłona cyklu dotyczącego zdrowego odżywiania w ramach realizacji zadania publicznego „Kształtowanie wśród chorych na cukrzycę postaw prozdrowotnych, a zwłaszcza związanych z profilaktyka alkoholową”, a także pierwsza część realizacji zadania „Organizacja Światowego Dnia Walki z Cukrzycą”. Wykład dotyczył przygotowania posiłku z wyliczeniem, ile wymienników węglowodanowych zawierają poszczególne produkty spożywcze i jaką ilość insuliny należy sobie podać. Uczestnicy warsztatów mieli również okazję spróbowania produktów dla diabetyków, takich jak kisiel, galaretki, budynie, żurek, zupy. Produkty te to nowości z Targów Diabetologicznych, które odbyły się w Toruniu. Następnym etapem realizacji zadania będzie badanie poziomu cukru i ciśnienia, które planowane jest na 20 października w godzinach od 9 do 13, w Centrum Handlowym Pruchnicka, przy Tesco.

r.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo EkspresJaroslawski.pl




Reklama
Wróć do