
Przygotowanie posiłków dla osób chorych na cukrzycę było tematem warsztatów prowadzonych przez Małgorzatę Ziębę. Uczestniczyła w nich grupa 50 osób.
To kolejna odsłona cyklu dotyczącego zdrowego odżywiania w ramach realizacji zadania publicznego „Kształtowanie wśród chorych na cukrzycę postaw prozdrowotnych, a zwłaszcza związanych z profilaktyka alkoholową”, a także pierwsza część realizacji zadania „Organizacja Światowego Dnia Walki z Cukrzycą”. Wykład dotyczył przygotowania posiłku z wyliczeniem, ile wymienników węglowodanowych zawierają poszczególne produkty spożywcze i jaką ilość insuliny należy sobie podać. Uczestnicy warsztatów mieli również okazję spróbowania produktów dla diabetyków, takich jak kisiel, galaretki, budynie, żurek, zupy. Produkty te to nowości z Targów Diabetologicznych, które odbyły się w Toruniu. Następnym etapem realizacji zadania będzie badanie poziomu cukru i ciśnienia, które planowane jest na 20 października w godzinach od 9 do 13, w Centrum Handlowym Pruchnicka, przy Tesco.
r.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie